Established in 1921, it was awarded three Michelin stars in 1933 with its female chef Eugenie Brazier, retaining three stars until 1968. Indeed she managed six in total, as her restaurant of the same name in Le Col de la Luere near Lyon also earned three stars that year. ne sélection de fromages de la Mère Richard ou de M. Janier (MOF), ou encore le meilleur de la crémerie de Bresse et de Normandie, vous attendent au cœur de notre magasin du 6e arrondissement de Lyon. Madeleines. Chef de Cuisine Mathieu Viannay: Aktueller Lebenslauf, News sowie weitere Informationen zu Kritik und Öffnungszeiten zum Restaurant "Mère Brazier" in Lyon. Le 14 février, organisez une soirée en amoureux avec un dîner d'exception ! À votre service. Media in category "La Mère Brazier (Lyon)" The following 11 files are in this category, out of 11 total. Mère Brazier: Bewertung des Guide Michelin, Bewertung der Community, Art der Küche, Öffnungszeiten, Preisniveau … Under the new chef, the restaurant has been recognized with two Michelin stars. Une croûte lisse et dorée, un son mat et sonore, la bonne odeur de la farine bio de la minoterie Dupuy Couturier et une mie moelleuse à souhait, tel est le secret d’un pain tradition aux saveurs d’antan. 2,452 were here. Pâté en croûte. A.Pi. samt grisesylten ”hures de porc”. Recommendations. Il est de ces endroits où la gastronomie prend tout son sens, où les saveurs des produits fins invitent à une pause gourmande. Des vins à déguster au verre avec une planche maison ou à emporter. La mère Brazier Lyon, France. La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start. A.Pi. To find them, look out for the yellow plate with the face of Gnafron, a famous Lyon puppet and sidekick of Guignol, known to be a ‘bon viveur’. Une boulangerie, une charcuterie, une crèmerie, une pâtisserie et une cave à vins. Media in category "La Mère Brazier (Lyon)" The following 11 files are in this category, out of 11 total. Upon … Visit website Directions. Luxe has 1 job listed on their profile. Jump to navigation Jump to search. Le petit Comptoir vous propose les fameux pains au levain de la maison, fabriqués et cuits à Vaise, à base de farines françaises biologiques de la maison Dupuy Couturier, nos célèbres tartes fines, nos madeleines et gâteaux sablés, les terrines, jambons persillés, caillettes, hures de porc… et bien sûr, les 7 pâtés-croûte de la maison. Restaurant Lyonnais deux étoiles au Guide Michelin depuis 2009. März 1977 in Sainte-Foy-lès-Lyon) war eine französische Köchin. In 2008, Mathieu Viannay became the new executive chef and proprietor with hopes of bringing the restaurant back to its heyday. 04 72 20 05 05. La mère Brazier : the mother of modern French cooking by Eugénie Brazier ( Book ) Eugénie Brazier e le altre : storie e ricette delle madri dell ... "Available in English for the first time, this charming book combines over 300 classic regional French recipes from Lyon, the hotbed of the French culinary scene, with reminiscences by one of the only female chefs to have won six … Pâté en croûte. Find on the map and call to book a table. Entrée du Restaurant La Mère Brazier (Lyon), rue Royale.jpg 2,912 × 3,888; 6.74 MB Mère (the French language word for mother) is an honorary title given to talented female professional cooks, many of whom had no formal training, in France during the 18th, 19th, and 20th centuries.Between 1759 and the end of the 20th century multiple women have been called Mère. Google has honoured Brazier with this doodle today (Picture: Google) Eugenie was born in La Tranclière, Ain, France, in 1895. La Mère Brazier (Lyon)‎ (11 F) R Rue Eugénie-Brazier (Lyon)‎ (9 F) Media in category "Eugénie Brazier" The following 4 files are in this category, out of 4 total. A.Pi. Eugénie Brazier (12 June 1895 – 2 March 1977), known as "la mère Brazier", was a French chef who, in 1933, became the first person to attain a total of six Michelin stars, three each at two restaurants: La Mère Brazier on Rue Royale, one of the main streets of Lyon, and a second, also called La Mère Brazier, in the Alpine foothills at Col de la Luère. 12 Rue Royale, 69001 Lyon, France +33 4 78 23 17 20. Andy Hayler "A pre-dessert of Madeleine with cottage cheese ice cream had an impressively delicate Madeleine, the ice cream a good complement (18/20)." Cafe Epicerie | 6 Rue du Bœuf, 69005 Lyon, France | Reviews | Map. A.Pi. The house is popular with both Lyon residents and culinary professionals, and is now located at the Halles Paul Bocuse (Lyon 3rd) and Place de la Croix-Rousse (Lyon 4th). Halles de Lyon - Allée Eugénie-Brazier.jpg 2,332 × 3,469; 1.35 MB. 12 Rue Royale, 69001 Lyon, France +33 4 78 23 17 20. Enfin, pour compléter cette gastronomie du quotidien, savourez nos plats traiteurs, plats du jour, salades à emporter et sandwichs gastronomiques, ou encore une sélection des meilleurs produits d’épicerie fine de petits producteurs et artisans. Available in English for the first time, this charming book combines over 300 classic regional French recipes from Lyon, the hotbed of the French culinary scene, with reminiscences by one of the only female chefs to have won six Michelin stars. L’épicerie comptoir Mère Brazier fait partie de ces lieux où tout s’arrête le temps de déguster quelques mets raffinés, reflets de l'excellence de nos terroirs et du savoir-faire des petits producteurs. From Wikimedia Commons, the free media repository. Une publication partagée par Epicerie Comptoir Mère Brazier (@epiceriecomptoirmerebrazier) le 6 Oct. 2018 à 4 :53 PDT The Mère Brazier is first and foremost a renowned two Michelin starred restaurant. ne sélection de vins, de champagnes et d’alcools d’exception, réalisée avec passion par notre sommelière Jade Monnet. A visit to their shop allows you to find the best delicatessen and charcuterie products in the city: cervelas, rosette, andouillette, quenelle, pâté en croûte . lamerebrazier.com. 1933 erhielt sie als erste Frau drei Michelin-Sterne. A.Pi. Organisée autour de 7 comptoirs principaux, l’Épicerie-Comptoir Mère Brazier de Lyon 6, offre un comptoir pour le pain, un service traiteur, une charcuterie, une crémerie, une épicerie fine et une cave. La création architecturale a été assurée une nouvelle fois  par Jérôme Schmider « MH3 – Design, Architecture », en étroite liaison avec Mathieu Viannay et Gilles Demange, et le concours d’Alain et Dominique Vavro pour l’image graphique. Du 02 octobre au 1er novembre 2020, profitez de remises exceptionnelles sur la cave de l’épicerie-comptoir à l’occasion de la Foire aux vins ! es terrines, jambons persillés, caillettes, hures de porc… et bien sûr, les 7 pâtés-croûte de la maison. Or Mathieu Viannay, who continues the work of the mother-founder of the bouchon, Eugénie Brazier, with two Michelin stars to his name. La cave de l’Épicerie-Comptoir Mère Brazier : un lieu à visiter. Recommended by Andy Hayler and 7 other food critics. Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon Picture: Nos pains - Check out Tripadvisor members' 51,795 candid photos and videos. Find the best restaurants, food, and dining in Lyon, France, make a reservation, or order delivery on Yelp: search reviews of 4497 Lyon restaurants by price, type, or location. Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon: See 44 unbiased reviews of Epicerie Comptoir Mere Brazier, rated 4 of 5 on Tripadvisor and ranked #1,124 of 2,930 restaurants in Lyon. Halles de Lyon-Paul Bocuse 047.jpg 2,048 × 1,536; 526 KB. du lundi au samedi de 7h à 18h, le dimanche de 8h à 14h, Ouverture (horaires couvre-feu) : Mère (the French language word for mother) is an honorary title given to talented female professional cooks, many of whom had no formal training, in France during the 18th, 19th, and 20th centuries.Between 1759 and the end of the 20th century multiple women have been called Mère. A.Pi. La cave de l’Épicerie-Comptoir Mère Brazier : un lieu à visiter. Lyon City Greeters As a family For lovebirds Eco-friendly Close to nature It's raining Districts. [Lyon] La Mère Brazier. Chef: Mathieu Viannay. La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start. Serving. Cookie. Pâté. Useful recommendation? L’épicerie comptoir Mère Brazier est une boulangerie, charcuterie, Fromagerie, épicerie … L’Épicerie-Comptoir Mère Brazier. Le mobilier en chêne massif de France a été réalisé par Frédéric Audier, ébéniste à Saint-Martin d’Hères. La Mere Brazier, Lyon Picture: Mère Brazier (6) - Check out Tripadvisor members' 52,851 candid photos and videos of La Mere Brazier lamerebrazier.com. The guardian of Lyon cuisine, Eugénie Brazier (1895 - 1977) is without doubt looking down on Mathieu Viannay – winner of the Meilleur Ouvrier de France award – with pride. Un lieu de vie au service d’une gastronomie du quotidien. Restaurants near La Mere Brazier, Lyon on Tripadvisor: Find traveler reviews and candid photos of dining near La Mere Brazier in Lyon, France. La Mère Brazier became the most famous restaurant in France—a magical gastronomic experience that drew such stars as Marlene Dietrich as well as French presidents. A.Pi. She became—and still is today—the inspiration and mentor for modern French cooking, and leading chefs including … Mere Brazier is a restaurant with considerable history. … Forte de son expérience, elle apporte des conseils avisés sur les vins, les champagnes et autres spiritueux du comptoir vin. L’épicerie comptoir Mère Brazier fait partie de ces lieux où tout s’arrête le temps de déguster quelques mets raffinés, reflets de l'excellence de nos terroirs et du savoir-faire des petits producteurs. Last stop in Lyon was at Restaurant La Mère Brazier, a Two Michelin Star. Er wird Bäckerlehrling, Schüler des Institut Paul Bocuse und Praktikant im legendären La Mère Brazier, wo er lernt, wie man ein Fischfilet auf 62,5 Millimeter filetiert, Hummertürmchen baut und wie nah Kameradschaft und Intrige in der Küche beieinanderliegen. Chaque jour au comptoir, c’est un pain au levain, des produits du terroir, des vins sélectionnés à savourer en toute convivialité. N’attendez plus pour renouer avec une tradition culinaire qui inspire, qui exalte, qui ravit. at La mère Brazier Lyon, France. Vieux Lyon Confluence Croix Rousse The Presqu'île Antoine de Saint-Exupéry A Little Prince among Men Discover 10 parks and gardens for a green break in Lyon Discover. L’Épicerie-Comptoir, c’est avant tout une histoire d’équipe guidée par l’esprit de nos chefs et par notre équipe souriante qui vous accueille et vous conseille pour satisfaire au mieux vos envies. Chef de cuisine Mathieu Viannay rangiert damit auf Platz 50 der besten Restaurants in Frankreich. File:Entrée du Restaurant La Mère Brazier (Lyon), rue Royale.jpg. Behind the ovens are also great chefs, such as Joseph Viola, Best Worker of France, who runs Daniel & Denise, a Lyonnais bouchon with four outlets. Mère Brazier, #1 among Lyon restaurants: 1966 reviews by visitors and 30 detailed photos. 04 72 20 05 05. Cookie. L’Épicerie est un lieu unique où se mélangent des saveurs raffinées destinées à combler les papilles les plus exigeantes. Eugénie Brazier (12 June 1895 – 2 March 1977), known as "la mère Brazier", was a French chef who, in 1933, became the first person to attain a total of six Michelin stars, three each at two restaurants: La Mère Brazier on Rue Royale, one of the main streets of Lyon, and a second, also called La Mère Brazier, in the Alpine foothills at Col de la Luère. ESG has been influential across a wide range of musical genres, including hip hop, and dance-punk.The band's track L’Épicerie-Comptoir Mère Brazier a ouvert en 2019 un petit Comptoir au 46, cours Franklin Roosevelt à Lyon 6e. Lyon 6e : Une 2e épicerie pour la Mère Brazier. at La mère Brazier Lyon, France. See any errors? Recommended by Andy Hayler and 6 other food critics. Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site. Arrondissement) vorbeischauen. La Mère Brazier became the most famous restaurant in France--a magical gastronomic experience that drew such stars as Marlene … Véronique LOPES - 22 février 2019, 11h00. Étoffée avec plus de 180 références, la cave complète avec qualité la sélection des produits fins de l’épicerie comptoir. Copyright © Épicerie Comptoir Mère Brazier See any errors? L’Épicerie fête les amoureux pour la Saint-Valentin, L’envie de se retrouver autour d’un bon repas de fêtes, Foire aux vins à l’épicerie-comptoir Mère Brazier. Organisée autour de 7 comptoirs principaux, l’Épicerie-Comptoir Mère Brazier de Lyon 6, offre un comptoir pour le pain, un service traiteur, une charcuterie, une crémerie, une épicerie fine et une cave. Retrouvez les produits  de la maison Kaviari, caviars affinés dans leurs ateliers, exceptionnels cœurs de saumon, poissons fumés… et également une sélection de vins, de champagnes et d’alcools d’exception, réalisée avec passion par notre sommelière Jade Monnet. Auf der Speisekarte? L’Épicerie-Comptoir Mère Brazier. Visit website Directions. A.Pi. La Mere Brazier: The Mother of Modern French Cooking Written by Eugenie Brazier, Foreword by Paul Bocuse, Translated by Drew Smith . Lyon City Greeters As a family For lovebirds Eco-friendly Close to nature It's raining Districts. Mère Brazier – a restaurant from the Michelin Guide Find all the information you need on the Mère Brazier restaurant: Michelin guide review, user reviews, cuisine, opening times, meal prices… Mère Brazier - a Michelin Guide restaurant. Her kan man fylde indkøbskurven med brød, tarte fines-tærter, terriner, caillette (røgende kødboller, red.) Gros pains au levain naturel de la maison, boules, pain à l’épeautre, tourtes de seigle, pain du mendiant, ainsi que la fameuse baguette Brazier, et d’autres variétés pour accompagner charcuterie et fromages. ou encore une sélection des meilleurs produits d’épicerie fine de petits producteurs et artisans. Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site. Reserve a table at La Mere Brazier, Lyon on Tripadvisor: See 1,067 unbiased reviews of La Mere Brazier, rated 4.5 of 5 on Tripadvisor and ranked #50 of 2,936 restaurants in Lyon. A.Pi. Glem heller ikke husets egen indbagte paté. Chaque jour au comptoir, It was purchased by Mathieu Viannay in 2008, who wisely renovated the restaurant keeping most of the original decor, steeped in history... of the place. Serving. | Mentions légales Recommended by Andy Hayler and 7 other food critics. Sie war die erste Person, die sechs Sterne gleichzeitig hielt. Eugénie Brazier (auch la mère Brazier; * 12.Juni 1895 in La Tranclière; † 2. Available in English for the first time, this charming book combines over 300 classic regional French recipes from Lyon, the hotbed of the French culinary scene, with reminiscences by one of the only female chefs to have won six Michelin stars. | Conditions Générales de Vente. Andy Hayler "A pre-dessert of Madeleine with cottage cheese ice cream had an impressively delicate Madeleine, the ice cream a good complement (18/20)." Un lieu de vie au service d’une gastronomie du quotidien. La Mere Brazier, Lyon Picture: Mère Brazier (6) - Check out Tripadvisor members' 52,828 candid photos and videos. We owe the tradition of the mâchon to canuts, silk weavers who settled in Lyon’s Croix-Rousse district in the 19th century. Sur la Presqu'île de Lyon, Chez Moss vous accueille depuis 1984 à l'angle des rues Mercière et Ferrandière. Or Mathieu Viannay, who continues the work of the mother-founder of the bouchon, Eugénie Brazier, with two Michelin stars to his name. Mère Brazier. Recommended … … Entrée du Restaurant La Mère Brazier (Lyon), rue Royale.jpg 2,912 × 3,888; 6.74 MB Si vous continuez à utiliser ce dernier, nous considérerons que vous acceptez l'utilisation des cookies. See any errors? La mère Brazier Lyon, France. Und 9. The mâchon: breakfast of the canuts. https://guide.michelin.com/.../lyon/restaurant/mere-brazier Recommended by Andy Hayler and 6 other food critics. Ingrédient-phare de la gastronomie, la charcuterie lyonnaise tient une place importante dans les assiettes. Epicerie Eugénie Brazier 1.jpg 2,048 × 1,536; 825 KB. Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon: See 44 unbiased reviews of Epicerie Comptoir Mere Brazier, rated 4 of 5 on Tripadvisor and ranked #1,126 of 2,935 restaurants in Lyon. L’Épicerie fête les amoureux pour la Saint-Valentin, L’envie de se retrouver autour d’un bon repas de fêtes, Foire aux vins à l’épicerie-comptoir Mère Brazier. Des produits élaborés avec soin par le chef charcutier. Une boulangerie, une épicerie fine française, une charcuterie, une crèmerie, une pâtisserie et une cave à vins. La Mère Brazier ** A genuine, internationally renowned Lyonnais institution, thanks to Mathieu Viannay, the establishment of Eugénie Brazier has regained its rightful place in the gastronomic hall of fame. A.Pi. 12 rue Royale, Lyon, 69001, France; Overall Rating: 4.8 / 5 • 28 Reviews 75 - 190 EUR • Classic Cuisine MICHELIN Guide’s Point Of View The guardian of Lyon cuisine, Eugénie Brazier (1895 - 1977) is without doubt looking down on Mathieu Viannay – winner of the Meilleur Ouvrier de France award – with pride. Restaurants near La Mere Brazier, Lyon on Tripadvisor: Find traveller reviews and candid photos of dining near La Mere Brazier in Lyon, France. #International Luxury Depuis le début de la crise du Covid le secteur du luxe nâ a cessé dâ évoluer. Découvrez le menu Saint-Valentin que nous vous avons concocté : en retrait dans notre épicerie ou livré à domicile, offrez à votre moitié un dîner de rêve ! The Menu for Mère Brazier with category Modern kitchen from Lyon, 12 r. Royale, 69001 Lyon can be viewed here or added. DÉCOUVREZ L’HISTOIRE DE LA CRÉATION DE L’ÉPICERIE COMPTOIR MÈRE BRAZIER, RETROUVEZ L'ESPRIT DE NOS CHEFS, DES PASSIONNÉS DU BON GOÛT, LES MEILLEURS PRODUITS DU TERROIR POUR UNE CUISINE DE QUALITÉ, UN LIEU DE SERVICE AU SERVICE D'UNE GASTRONOMIE DU QUOTIDIEN, DES METS RAFFINÉS À SAVOURER ET À PARTAGER, À EMPORTER, AU COMPTOIR OU LIVRÉ CHEZ VOUS, RETROUVEZ TOUTE NOTRE ACTUALITÉ ET NOS RECETTES. Deux ans après l’ouverture à Vaise de l’Épicerie de la Mère Brazier (photo), le chef Mathieu Viannay et son associé Gilles Demange ouvrent une deuxième adresse, à côté de chez Bernachon, dans le 6 e arrondissement (à la place de la boutique Xerri). Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon Picture: Notre cave - Check out Tripadvisor members' 52,851 candid photos and videos. Organisez vos apéros entre amis ou soirées entre collègues avec les produits de l’épicerie comptoir Mère Brazier, vous serez sûrs de satisfaire vos convives. lamerebrazier.com. du lundi au samedi de 8h à 18h, Copyright © Épicerie Comptoir Mère Brazier Ouverture (horaires couvre-feu) : | Mentions légales 357 personnes étaient ici. Die Französische Küche des Restaurants Mère Brazier in Lyon ist bekannt für abwechslungsreiche und vorzügliche Menüs. 5,327 were here. 46, cours Franklin-Roosevelt – Lyon 6 La Mere Brazier — photo by tripadvisor … 9:30 PM — Finish the Day With Cocktail(s) Whether you prefer Gin, Grand Marnier or Rum, finish the evening with drink at one of the many cocktail bars. Recommended by Andy Hayler and 6 other food critics. Visit website Directions. Partagez des moments conviviaux pour les fêtes avec nos plats à partager, nos entrées et desserts d’exception, nos fromages et notre pain bio. 12 rue Royale, Lyon, 69001, France; Overall Rating: 4.8 / 5 • 28 Reviews 75 - 190 EUR • Classic Cuisine MICHELIN Guide’s Point Of View The guardian of Lyon cuisine, Eugénie Brazier (1895 - 1977) is without doubt looking down on Mathieu Viannay – winner of the Meilleur Ouvrier de France award – with pride. Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon: See 44 unbiased reviews of Epicerie Comptoir Mere Brazier, rated 4 of 5 on Tripadvisor and ranked #1,124 of 2,930 restaurants in Lyon. lamerebrazier.com. L’Épicerie est un lieu unique où se mélangent des saveurs raffinées destinées à combler les papilles les plus exigeantes. After living through both World Wars, Brazier died on 2 March 1977, in Sainte-Foy-les-Lyon, a suburb of Lyon, leaving a cookbook that she was writing unfinished. DÉCOUVREZ L’HISTOIRE DE LA CRÉATION DE L’ÉPICERIE COMPTOIR MÈRE BRAZIER, RETROUVEZ L'ESPRIT DE NOS CHEFS, DES PASSIONNÉS DU BON GOÛT, LES MEILLEURS PRODUITS DU TERROIR POUR UNE CUISINE DE QUALITÉ, UN LIEU DE SERVICE AU SERVICE D'UNE GASTRONOMIE DU QUOTIDIEN, DES METS RAFFINÉS À SAVOURER ET À PARTAGER, À EMPORTER, AU COMPTOIR OU LIVRÉ CHEZ VOUS, RETROUVEZ TOUTE NOTRE ACTUALITÉ ET NOS RECETTES. A.Pi. La Mère Brazier … File; File history; File usage on Commons; File usage on other wikis; Metadata; Size of this preview: 449 × 599 pixels. He describes the menu as "mixed" between completely modern cuisine and "Mère Brazier recipes revisited" such as the poularde de Bresse demi-deuil (Bresse poultry in … Last stop in Lyon was at Restaurant La Mère Brazier, a Two Michelin Star. The Mère Brazier is first and foremost a renowned two Michelin starred restaurant. Une sélection de charcuteries, jambons et saucissons de France, de Cul Noir de Bigorre, de cochons sauvages des hauts plateaux de Corse ou de la Loire, ainsi qu’une sélection de fromages de la Mère Richard ou de M. Janier (MOF), ou encore le meilleur de la crémerie de Bresse et de Normandie, vous attendent au cœur de notre magasin du 6e arrondissement de Lyon. Recommended by Andy Hayler and 6 other food critics. Visit website Directions. Other resolutions: 180 × 240 pixels | 359 × 480 pixels | 449 × 600 pixels | 575 × 768 pixels | 767 × … Quoi de mieux pour accompagner des produits fins qu’un pain au levain Bio à la recette rustique ? Epicerie Comptoir Mere Brazier, Lyon Picture: Nos Charcuteries - Check out Tripadvisor members' 52,468 candid photos and videos. An emblematic restaurant where high - powered classics and creativity continue to be served. 12 Rue Royale, 69001 Lyon, France +33 4 78 23 17 20. | Conditions Générales de Vente. Behind the ovens are also great chefs, such as Joseph Viola, Best Worker of France, who runs Daniel & Denise, a Lyonnais bouchon with four outlets. The mâchon: breakfast of the canuts. We owe the tradition of the mâchon to canuts, silk weavers who settled in Lyon’s Croix-Rousse district in the 19th century. At the age of 10 she was orphaned, and soon began work as a … Mère Brazier * * Lyon (France) Filter: France > Rhône-Alpes > Lyon City > Lyon Contact Address: 12 r. Royale 69001 Lyon. À emporter ou au comptoir. lamerebrazier.com. Mère Brazier. Brot, Torten, Pasteten, Wachteln, hures de porc (Aufschnitt aus Schweinskopf), und, nicht zu vergessen, die … Une boulangerie, une charcuterie, une crèmerie, une pâtisserie et une cave à vins. Parmi les produits à ne pas manquer, la Rosette de Lyon, le saucisson sec noir de Bigorre ou encore l’excellent jambon noir de Bigorre. Recommendations. Directement tirée de l’inspiration insatiable du chef doublement étoilé Mathieu Viannay, la succession de plats que nous vous proposons de déguster est une invitation à la gourmandise, un péché bien mérité. 53, rue de Saint-Cyr – Lyon Vaise Ouverture : du lundi au vendredi, 8 h00 – 15 h00 et 16 h00 – 20 h 00 ; le samedi, 8 h -20 h et le dimanche, 8 h – 14 h Tél. La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start. Dafür verpflanzt er seine Frau und seine dreijährigen Zwillingssöhne kurzerhand nach Lyon. A.Pi. La Mère Brazier ist in erster Linie ein renommiertes Restaurant mit zwei Michelin-Sternen. Aller Widerstände zum … Des crus rares et d’exception comme les Côte-Rôtie, Condrieu, Saint-Joseph et bien d’autres encore sur lesquels veille avec soin la sommelière Jade Monnet. See any errors? Its proprietor and chef, Eugénie Brazier, was the first woman awarded six Michelin stars. By Jess Wednesday June 26, 2013 La Mère Brazier was founded in 1921 by Eugénie Brazier, the first woman ever to receive three Michelin stars.